Ediția 2022

Match point pentru un viitor mai bun!

Sportul și faptele bune împărtășesc o valoare profundă: abilitatea de a uni oameni de toate vârstele și din toate mediile, spre un scop comun. Acesta a fost și cadrul turneului Tenis pentru Fapte Bune, un eveniment sportiv desfășurat în 2022, aflat la a treia ediție.
Împreună am reușit să construim din pasiunea pentru sport o punte către un viitor mai bun pentru tinerii care, la 18 ani, părăsesc centrele de plasament, fiind puși singuri, față în față, cu viața pe cont propriu.

Alături de Eurosport România și Discovery Rise, și prin implicarea tuturor sponsorilor și partenerilor noștri, am transformat entuziasmul și pasiunea pentru tenis într-un motor al schimbării în bine.

Turneul a reușit să adune donații și sponsorizări în valoare totală de 35.000 de euro. Fondurile sunt destinate sprijinirii tinerilor din medii vulnerabile, în special a celor din sistemul de protecție a copilului, să își continue studiile, să se integreze în societate și pe piața muncii, pentru a nu risca să ajungă în rețelele de trafic de persoane sau în alte contexte nefavorabile. Tabloul de concurs a reunit 106 jucători de tenis, care s-au întrecut în meciuri de simplu (feminin și masculin) și dublu. Aceștia au fost urmăriți și încurajați de peste 400 de spectatori, în cele trei zile de turneu.

 

  • 3 zile de turneu
  • 25 de ore de joc pentru schimbare
  • peste 300.000 de pași și tot atâtea zâmbete
  • peste 300 de mingi jucate
  • 50 de oameni implicați
  • nenumărate servicii perfecte
  • infinit de multe aplauze,
  • energie și entuziasm

Pe cine susținem?

Competiția se joacă pe teren, dar victoria se sărbătorește în viețile tinerilor pe care îi susținem. Turneul Tenis pentru Fapte Bune are ca scop sprijinirea tinerilor care, după pragul majoratului, crescuți în centrele de plasament, familii maternale sau proveniți din medii vulnerabile, sunt forțați să se confrunte cu provocările vieții de adult. Fără un suport emoțional, educațional sau financiar adecvat, tranziția este una dificilă, adesea resimțită ca un labirint plin de obstacole. Visurile lor pot rămâne fără glas în fața provocărilor nenumărate: risc crescut de trafic de persoane, consumul și traficul de droguri, pericolul de a ajunge în stradă din lipsa unui adăpost și a unui venit constant, discriminarea și marginalizarea de către societate.

 

De aproape un deceniu, misiunea Asociației The Social Incubator este de a ajunge la cât mai mulți tineri aflați în astfel de situații de risc și de a le oferi suportul necesar pentru a-și construi un viitor mai bun. Începând cu 2014, am devenit vocea care le face auzite dorințele și alături de susținerea voastră, reușim să generăm resurse prin care transformăm destinele lor în povești de succes. Datorită eforturilor noastre și ale voastre, comunitatea Campionilor de fapte bune, mii de voci au fost auzite și visuri împlinite. Mai multe despre misiunea Asociației The Social Incubator găsiți aici.

Obiective atinse în 2022

În 2022 am câștigat un meci important: am strâns 35.000 de euro prin intermediul turneului Tenis pentru Fapte Bune. Toate fondurile strânse în cadrul celei de-a treia ediții Tenis pentru Fapte Bune au fost direcționate către susținerea programului “Tineri de Viitor” – programul principal al Asociației The Social Incubator, ce își propune, prin acțiuni directe și constante, să sprijine tinerii instituționalizați. Suma strânsă a avut un aport important în atingerea obiectivelor în 2022. Concret, suma a fost direcționată către sprijinirea a 140 de tineri prin susținerea de cursuri de profesionalizare (în funcție de nevoile punctuale și vocația tinerilor), rechizite, servicii medicale și în plus:

Sesiuni de consiliere vocațională

Sesiuni de consiliere psihologică

Ore de meditații oferite tinerilor

Ore de mentorat oferite tinerilor

Vizite exploratorii

Mulțumim celor ce au făcut posibilă atingerea obiectivelor!

Un eveniment de succes este definit nu doar de organizare, ci și de oamenii care își aduc contribuția pentru a sprijini o cauză nobilă. Mulțumim partenerilor, sponsorilor și tuturor celor care ne-au sprijinit în această călătorie, transformând turneul într-o oportunitate de a schimba sute de vieți. Toți cei care au contribuit la acest eveniment sunt adevărați campioni.

În cadrul Turneului Tenis pentru Fapte Bune ediția 3, ne-am bucurat de susținerea unor celebrități precum Horia Brenciu, Cornel Ilie, Andrei Pavel, și Horia Tecău, care au ales să se alăture jocului în numele schimbării și să împărtășească cu noi dorința de a oferi tinerilor ieșiți din sistemul de plasament șansa la un viitor mai bun.

Alături de noi au fost sportivi de renume precum Vasile Maftei, Monica Roșu, Gabriela Ruse, Virgil Stănescu, Mihaela Buzărnescu și alte nume sonore din televiziune precum Cosmin Cernat, Cristian Mîndru, Constantin Rudnițchi, Dragoș Suciu.

Prin participarea lor și alegând să devină ambasadori, nu doar că au jucat un rol activ în desfășurarea turneului, ci și au reușit să aducă în atenția unei comunități mai extinse situația tinerilor din medii vulnerabile și necesitatea sprijinului pentru ei. Le suntem recunoscători pentru generozitatea și solidaritatea lor. Împreună, am reușit să arătăm că, atunci când ne unim forțele, putem să atingem obiective marete.

Parteneri strategici

Eurosport
logo Discovery RISE

Sponsori principali

Coca-cola
Decathlon

Sponsori

Aston
Ford trucks
KPMG
Profi
Servier
Aston

Ambasadori

Monica Roșu

Dublă Campioană Olimpică la Gimnastică
Monica Roșu - Dublă Campioană Olimpică la Gimnastică

Mihaela Buzărnescu

Jucătoare profesionistă de tenis
Mihaela Buzărnescu - Jucătoare profesionistă de tenis

Virgil Stănescu

Baschetbalist
Cornel Ilie (Vunk) - Artist

Gabriela Ruse

Jucătoare profesionistă de tenis
Gabriela Ruse - Jucătoare profesionistă de tenis

Vasile Maftei 

Fotbalist
Cornel Ilie (Vunk) - Artist

Cornel Ilie (Vunk)

Artist
Cornel Ilie (Vunk) - Artist

Horia Brenciu

Artist
Cornel Ilie (Vunk) - Artist

Cosmin Cernat

Prezentator și moderator TV
Alexandra Cadanțu - Jucătoare profesionistă de tenis

Cristian Mîndru

Prezentator și moderator TV
Gabriela Ruse - Jucătoare profesionistă de tenis

Constantin Rudnițchi

Jurnalist
Gabriela Ruse - Jucătoare profesionistă de tenis

Dragoș Suciu

Comentator și analist sportiv
Cornel Ilie (Vunk) - Artist

Meci demonstrativ

Gabriela Ruse - Jucătoare profesionistă de tenis

Parteneri media

Juridice.ro
life.ro
spotmedia.ro

Parteneri de Fapte Bune

art2wear
AST Group
Robert Patai
cafune
Weider
art2wear

Susținatori

AndrewCBi
Frenchies
Privatmed
Privatmed
AndrewCBi
Frenchies

Apariții Media

Și jurnaliștii fac parte din echipa care susține constant turneul: Dragoș Suciu, Cristian Mîndru și Constantin Rudnițchi au fost pe teren, iar cele mai bune momente ale turneului s-au văzut și la televizor, pe ProTV, Antena 1 și TVRI. Mai jos avem o selecție a aparițiilor media a celui mai îndrăgit turneu de tenis pentru amatori și fapte bune.

Tenis-show cu Horia Tecău, Cornel Ilie, Brenciu și Andrei Pavel. S-a jucat pentru o cauză nobilă

Eurosport și The Social Incubator Fac Echipă La Tenis pentru Fapte Bune

Eurosport și The Social Incubator fac echipă la Tenis pentru Fapte Bune

Avem încă multe puncte de înscris – ne vedem în 2023!

Reușitele noastre sunt mai mult decât cifre. Ele reprezintă schimbări reale și benefice în viețile a sute de tineri din medii vulnerabile sau aflat în situații de risc din România, având un impact pozitiv direct și măsurabil. De-a lungul celor 3 ediții, ne bucurăm că am reușit să adunăm împreună peste 500 de jucători, spectatori și voluntari în comunitatea #ArhitecțilordeFapteBune a celui mai îndrăgit turneu de tenis caritabil.

Ediția din 2022 a turneului Tenis pentru Fapte Bune a reușit să împletească cu măiestrie spiritul sportiv cu misiunea socială, demonstrând că împreună putem face diferența. După trei zile de competiție intensă și realizări semnificative, așteptăm cu nerăbdare întâlnirea la ediția a patra din 2023.

Tenis pentru Fapte Bune nu este doar o competiție, ci o lecție de viață și de implicare activă pentru binele celorlalți. Alături de noi, fiecare participant a devenit un agent al schimbării și un susținător al tinerilor care au cea mai mare nevoie de ajutor. Vă invităm să fiți alături de noi și în edițiile viitoare, scriind împreună noi capitole în povestea Tenis pentru Fapte Bune. Împreună, vom continua să jucăm, să luptăm și să schimbăm vieți.

Galerie foto 2022

Ziua 1

Ziua 2

Ziua 3

Cocktail