Pe 18 mai, punem din nou BINELE în MIȘCARE!

Aflat la a patra ediție, turneul Fotbal pentru Schimbare este o competiție sportivă pentru jucători mini fotbal, amatori, care doresc să se mențină activi și să se bucure din plin de șansa de a practica un sport pe care îl iubesc, totul în timp ce acțiunea lor sprijină tinerii ce ies din sistemul de protecția a copilului din România în lupta pentru o viață independentă și integrarea în societate.

Vezi experiența de la edițiile anterioare

18 mai este ziua în care pășim din nou pe gazonul de la Năstase & Marica Sports Club, alături de echipele companiilor care transformă pasiunea pentru sport în sprijin real pentru tinerii ce trec singuri prin tranziția către viața de adult.

Pe cine ajutăm?

În fiecare an, 3500 de copii care cresc în sistemul de protecție a copilului din România împlinesc vârsta de 18 ani. Majoratul înseamnă pentru ei momentul când trebuie să părăsească centrele de plasament sau familiile maternale unde au crescut. Copiii, deveniți tineri adolescenți, rămân de cele mai multe ori singuri, față în față cu viața pe cont propriu.

Fără un suport emoțional, educațional sau financiar, tranziția către viața de adult este una dificilă. Visurile lor pot rămâne fără glas în fața pericolelor și provocărilor nenumărate: trafic de persoane, consum și trafic de droguri, pericol de a ajunge în stradă din lipsa unui adăpost și a unui venit constant, discriminarea și marginalizarea din partea societății.

Este ca și cum ar fi puși pe un teren de fotbal, fără să fi avut vreodată un antrenament, fără echipament adecvat sau sprijin moral. Și trebuie totuși să facă față meciulurilor cu adversari bine pregătiți, echipați, care cunosc regulile și au un antrenor care să-i îndrume. Șansele de a câștiga un astfel de joc sunt, din pacate, minime.

Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal. România ocupă astfel locul fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane.

Participarea companiei tale la turneul “FOTBAL pentru SCHIMBARE” poate rescrie această realitate. Fiecare minge trimisă în joc, fiecare gol câștigat, fiecare moment de bucurie pe teren se transformă în șanse reale pentru un viitor mai bun pentru tinerii aflați în situații de risc din România.

Misiunea noastră este să oferim tinerilor care părăsesc sistemul de plasament instrumentele și pregătirea de care au nevoie pentru a face față provocărilor întâlnite în tranziția către viața de adult.

Fondurile strânse sunt direcționate către Asociația The Social Incubator, care de aproape un deceniu îi sprijină pe acești tineri să-și continue studiile, să se integreze în societate și pe piața muncii.

Hai să înscriem împreună noi puncte în povestea schimbării și să construim un viitor mai bun pentru tinerii care se confruntă cu situații de risc.

Până la începerea evenimentului

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Organizator Asociația The Social Incubator

Impactul nostru în cei 10 ani

De tineri participanți la ateliere de dezvoltare personală și profesionalănală

Tineri susținuți în cadrul programului principal al asociației “Tineri de Viitor”, cu arii multiple de intervenție

De proiecte

De județe

*Update cifre – iunie 2022