REGULAMENT ȘI MOD DE DESFĂȘURARE

 

 

Social Financial Trophy este un turneu de tenis pe echipe, dedicat companiilor din domeniul financiar

 

Componența echipei

O echipă este formată din minimum 2 și maximum 4 jucători. Fiecare echipă își desemnează un căpitan care poate sau nu să facă parte din echipă. Jucătorii pot fi atât bărbați, cât și femei, important fiind nivelul de joc.

La înscriere, fiecare echipă nominalizează toți jucătorii și îi încadrează într-un nivel: de la 4 (începător) până la 9 (fost jucător profesionist de tenis), pe baza unei autoevaluări ce ia în considerare materialele disponibile aici: https://www.sportya.net/for-players

În cazul în care unul sau mai mulți jucători au același nivel de joc, la momentul înscrierii se va preciza ordinea lor în echipă. Această ordine rămâne valabilă până la finalul competiției.

Exemplu: jucătorul A are nivelul 7, jucatorul B nivelul 6, jucatorul C nivelul 6 si jucatorul D nivelul 6. Se poate stabili la momentul înscrierii că jucătorul C va fi considerat al doilea jucător cel mai bun a echipei, jucatorul D al treilea jucător al echipei și jucătorul B al patrulea cel mai bun jucător al echipei. Astfel, ordinea jucătorilor în competiție va fi: 1) A, 2) C, 3) D, 4) B, ordine care se păstrează în fiecare întâlnire. Dacă arbitrul competiției sesizează o diferență clară, evidentă, între ordinea valorică a jucătorilor unei echipe declarată înainte de tragerea la sorți și cea constatată pe teren în timpul competiției, ordinea valorică a respectivei echipe va fi actualizată de organizator. Se poate merge, la cererea echipei adverse, până la rejucarea întâlnirii.

 

Formatul competitiei

Competiția se desfășoară sub forma unui tabloul eliminatoriu de 24 de echipe.

O întâlnire între două echipe constă in trei meciuri: două de simplu si unul de dublu, în care se joacă un singur set cu tiebreak la 6 egal. O întâlnire este câștigată de echipa care caștigă două dintre cele trei meciuri ale întâlnirii. Meciul de dublu se joacă întotdeauna dupa meciurile de simplu, care se pot juca unul dupa altul sau în paralel.

În proba de dublu, se aplică regula “No ad” (la egalitate se joacă un punct decisiv, echipa aflată la primire alege jucatorul care să primească).

Meciul de dublu se dispută chiar dacă soarta întâlnirii este decisă dupa meciurile de simplu, cu excepția cazului în care echipele implicate se înțeleg să nu-l mai dispute sau a cazului în care timpul avut la dispoziție sau condițiile meteo nu permit.

Nominalizarea jucătorilor din echipă care vor disputa o intâlnire se face cu 5 minute înainte de întâlnire către arbitrul principal care verifică, corectitudinea nominalizărilor.

 

Ordinea meciurilor 

Meciul de dublu al fiecărei întâlniri se va juca dupa terminarea meciurilor de simplu. Meciurile de simplu se pot juca unul după altul, dacă întâlnirea se desfășoară pe același teren sau în paralel, dacă întâlnirea se desfășoară pe două terenuri.

În cadrul unei întâlniri, în primul meci de simplu vor juca Jucătorul 1 din echipa A vs. Jucătorul 1 din echipa B, iar în al doilea meci de simplu Jucătorul 2 echipa A vs. Jucătorul 2 echipa B. Apoi, în meciul de dublu poate juca oricare din jucătorii înscriși în echipă. În situația în care meciurile de simplu nu se desfășoară în paralel, ordinea meciurilor de simplu poate fi inversată în măsura în care ambele echipe sunt de acord și acest lucru nu conduce la întârzieri în programul meciurilor.

Între meciurile de simplu și meciul de dublu poate fi o pauză de maximum 15 minute.

 

Mențiuni importante

Timpul acordat pentru încălzire este de 5 (cinci) minute înaintea începerii setului.

Neprezentarea unui jucator reprezintă meci câștigat de echipa care s-a prezentat la joc. Abandonul reprezintă pierderea meciului în favoarea adversarului.

Meciurile vor fi arbitrate de arbitrul de tronson.

Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce completări și/sau modificări prezentului Regulament, menite să conducă la o mai bună desfășurare a evenimentului, în orice moment, cu înștiințarea jucătorilor și a echipelor.

Meciurile se desfășoară fară arbitru de scaun, astfel jucătorii vor ține scorul și se vor arbitra singuri. Eventualele neintelegeri vor fi rezolvate de către arbitrul de tronson pus la dispoziție de către organizator.

Jucătorii înțeleg pe deplin riscurile practicării sportului și posibila apariție a accidentărilor și își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lor de sănătate. Pe acestă cale, organizatorul le aduce la cunoștință participanților, necesitatea efectuării unui control medical înainte de intrarea în competiție, care să ateste că jucătorul este apt pentru efort fizic. Riscul neefectuării acestui control revine în totalitate jucătorilor. Jucătorii consimt, prin înscrierea lor, că în cazul unui eveniment nedorit apărut în timpul competiției sau a disputării unui meci, nu vor formula nicio plângere sau pretenție împotriva organizatorului.